Πέμπτη 3 Απριλίου 2014

Καλώς.. Με βρήκατε!!!


Άνοιξη! Τι πιο ωραίο, πιο τέλειο από την άνοιξη!!! Πετάς χειμωνιάτικα, βγάζεις τα κοντομάνικα, τις φούστες και τα σορτσάκια! (ίσως όχι ακόμα τα σορτσάκια γιατί θα καταλήξεις να σουλατσάρεις στην Αθήνα σαν τουρίστας από τη Νορβηγία!). Τελοσπάντων, η ουσία είναι ότι μπορούμε επιτέλους να βγάλουμε τα χοντρά φούτερ και πουλόβερ από πάνω μας - που ούτως ή άλλως μας κάνουν να φαινόμαστε 7 φορές ο εαυτός μας και να ντυθούμε λίγο πιο stylish!!!! 

Περιττό να αναφέρω πως το πιο αγαπημένο μου χόμπυ όταν ανοίγει ο καιρός είναι να φτιάχνω τα νύχια μου! Και σε ποια δεν αρέσει όμως; Όλα αυτά τα ανοιχτόχρωμα βερνίκια, τιρκουάζ, ροζ, κοραλί, κίτρινο, πράσινο όλα όλα! Το ένα είναι καλύτερο απ' τ' άλλο! Και να φανταστείς ότι έχω περάσει φάση που το μόνο χρώμα που επικρατούσε στην ντουλάπα μου ήταν το μαύρο και όλες του οι αποχρώσεις.... εφηβεία! 

Το επόμενο αγαπημένο ανοιξιάτικο -all time classic- χόμπυ: ΤΣΑΝΤΕΣ & ΠΑΠΟΥΤΣΙΑ! Το ξέρω απ' τη μία ακούγεται τόσο ρήχο και στερεότυπο αλλά η μόδα είναι κάτι έξω από μας. Εξωτερικεύει τον τρόπο σκέψης μας, τα αισθήματα μας και τις διαθέσεις μας. Το να είσαι ωραία και προσεγμένα ντυμένος δε σημαίνει ότι είσαι υπερβολικός ή υπερκαταναλωτικός. Υπάρχουν τρόποι να ντυθείς και με λιγότερα χρήματα χωρίς να ξοδεύεις ολόκληρους μισθούς σε ψώνια. 

Βόλτες! Από που ν' αρχίσω και που να τελειώσω. Ατελείωτες βόλτες κάτω από το ήλιο, στο κέντρο της Αθήνας και στα προάστια. Ένας από τους μεγαλύτερους λόγους για να λατρεύεις την Αθήνα. Πολλοί κοιτάζουν μονόπλευρα, κίνηση, θόρυβος, καυσαέρια. Ωραία για κάντε και μια βόλτα όμως σούρουπο στην Πλάκα ή στο ανθισμένο γεμάτο αμυγδαλιές Ζάππειο. Αν απ' την άλλη έχεις όρεξη για θάλασσα τι πιο εύκολο απ΄το να πιεις το ποτό ή τον καφέ σου στο Μικρολίμανο ή σε κάποια καφετέρια της Γλυφάδας! Και μετά απορούν οι άλλοι λαοί γιατί εμείς οι Έλληνες είμαστε "αργόσχολοι"¨. Δεν είμαστε αργόσχολοι, απλά ξέρουμε να ζούμε και να απολαμβάνουμε τις αξίες της ζωής. Παρατηρούμε γύρω μας τις ομορφιές της φύσης αλλά και της πόλης, γιατί κι αυτή κρύβει πολλές. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι η Ελλάδα είναι ο νούμερο 1 προορισμός για διακοπές! Ποια άλλη χώρα συνδυάζει τόσο αρμονικά καταγάλανες τροπικές θάλασσες και ταυτόχρονα βουνά και τροπική βλάστηση με ποτάμια; Μόνο ένας παράδεισος....

Εν τέλει, κάνω μια προσπάθεια να δω τη μόδα από μια πιο ελληνική πλευρά και συγκεκριμένα στην Αθήνα, χωρίς όμως να περιοριζόμαστε στα ρούχα και στους ανθρώπους! Άλλωστε μόδα δεν είναι μόνο τι θα φορέσεις, πως θα το συνδυάσεις και ποιον διάσημο θα "αντιγράψεις", αλλά τρόπος ζωής!





Εθνικός ΚήποςΖάππειο, Αθήνα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου