Παρασκευή 4 Απριλίου 2014

Drink it


Καλώς εχόντων των πραγμάτων έρχεται καλοκαίρι! Ναι χαρά, ανυπομονησία και τα γνωστά. Την ίδια στιγμή όμως είναι και η εποχή που συνειδητοποιούμε ότι αυτές οι παραπάνω σοκολάτες που φάγαμε τον τελευταίο καιρό έχουν μαζευτεί στην κοιλίτσα και τα μπουτάκια. Την συνέχεια την ξέρουμε όλοι... πανικόβλητο τρέξιμο στα γυμναστήρια, συνδρομές λίιιγο τσουχτερές θα έλεγα από πλευράς τιμής και στο τέλος τι; Αποτέλεσμα; Τίποτα!!! Απλά όλα τσάμπα καταλήγοντας να πηγαίνουμε στις πιο απόμερες παραλίες υποστηρίζοντας ότι δε μπορούμε την πολυκοσμία κι ότι όχι εγώ θέλω να κολυμπήσω και να απολαύσω τη φύση. Οκ δε λέω εννοείται κι αυτό αλλά ξέρεις πολλές παραλίες στην Αθήνα που να ενδείκνυνται γι' αυτό; Επειδή λοιπόν λίγοι είναι οι τυχεροί που πάνε τρεις μήνες σε μαγευτικά ερημονήσια για διακοπές και οι περισσότερες θέλουμε να μαυρίσουμε λίγο για να μπορέσουμε να φορέσουμε τα σορτσάκια μας χωρίς να γινόμαστε περίγελος της παραλίας... Άκου!

Το να έχεις αρχικά ένα δυο κιλάκια παραπάνω, μικρό το κακό! Το θέμα είναι να αποφύγεις την άθλια όψη του δέρματος και προφανώς την κακή επιλογή μαγιό - αλλά αυτό είναι κάτι για το οποίο θα μιλήσουμε αργότερα, Απρίλιος είναι ακόμα. Λοιπόν, άρχισε απ' τη διατροφή. Σταμάτα να πίνεις πολλά ανθρακούχα αναψυκτικά και ξεκίνα τα τσάγια (και συγκεκριμένα τα πράσινα). Ναι το καταλαβαίνω θα μου πεις αδύνατο, δε ζω χωρίς την κόκα κόλα, ναι ούτε εγώ αλλά κάποια πράγματα πρέπει απλά να γίνονται. Ο νέος σου σύμμαχος θα είναι το πράσινο τσάι. Μα θα μου πεις τσάι με τέτοια ζέστη; Έχω και εδώ πρόταση. Πάρε ένα φακελάκι πράσινου τσαγιού ζέστανε ένα ποτήρι με νερό και βάλτο μέσα για να γίνει -τυπική διαδικασία. Μετά απλά πάρε ένα ποτήρι ή παγούρι (καλύτερα παγούρι για να μείνει παγωμένο για ώρα)γέμισέ το με παγάκια, χύσε το τσάι και.... VOI LA! There you go!!! Enjoy!

Τώρα γενικά απλά προσπάθησε να μην τρως πολλά γλυκά. Καλύτερα να φας κάποιο φρούτο, ειδικά τώρα είναι η εποχή με τα καλύτερα φρούτα. Φράουλες, πορτοκάλια, cranberries, μήλα, μπανάνα και ακτινίδια. Κάνε χυμούς, φρουτοσαλάτες ή smoothies. Υπάρχουν πολλοί τρόποι...

Τέλος, κόψε τα πολυποίκιλα βραδινά και αντικατάστησέ τα με σαλάτες και λαχανικά, που είναι εύκολα στην πέψη και χαμηλά σε θερμίδες. Επίσης, γιαούρτι με χαμηλά λιπαρά και μπορείς να το συνδιάσεις με μέλι, καρύδια, αμύγδαλα κι αποξηραμένα φρούτα. Γενικά καλό είναι το βραδινό να είναι ελαφρύ και πριν τις 10 το βράδυ. Δεν είναι και ότι καλύτερο να τρως για βραδινό όσες θερμίδες έχεις φάει την υπόλοιπη μέρα στο σύνολο!

Ορίστε μερικές ιδέες για υγιεινά ροφήματα:

 



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου