Σάββατο 5 Απριλίου 2014

How to: Ραγάδες... Τέλος!


Όλες λίγο πολύ αντιμετωπίζουμε ένα μικρό θεματάκι με τις ραγάδες και άλλα σημάδια στο σώμα μας. Είτε λόγω της απότομης αύξησης βάρους είτε της ανάπτυξης κατά την εφηβική κυρίως ηλικία. Τρόποι αντιμετώπισης έχουν βρεθεί βέβαια, όμως ανάγονται σε αλοιφές και κρέμες με βασικά συστατικά που είναι  συνθετικά και τοξικά για το δέρμα και τον οργανισμό, κατά την απορρόφηση τους. Και φυσικά οι «θεραπείες» αυτές είναι ιδιαίτερα… τσιμπημένες στην τιμή τους.

Εμείς όμως, που μας αρέσει να ψάχνουμε και λύσεις λίγο πιο απλές που δεν μας αφήνουν άδειες τις τσέπες, αναζητήσαμε και βρήκαμε μια εύκολη συνταγή, με δυο βασικά υλικά που έχουμε όλοι στο σπίτι μας. Τον καφέ και το ελαιόλαδο. Ο καφές περιέχει την καφεΐνη και  ως προς την λειτουργία του, εκτός από το να μας ξυπνάει αυτά τα δύσκολα πρωινά που αρνούμαστε να αφήσουμε το πάπλωμα, είναι διακεκριμένος για την πρόληψη του καρκίνου του δέρματος, αλλά μειώνει και τον κίνδυνο ανάπτυξης κακοηθειών. Όσον αφορά το ελαιόλαδο, είναι λίγο-πολύ γνωστές οι ευεργετικές του ικανότητες. Ενυδατώνει και θρέφει σε βάθος, αναζωογονεί και πολλά ακόμη.

Για να μην σας κρατάω σε αγωνία λοιπόν, ας πέσει το drum roll και ας σας παρουσιάσω την προαναφερθείσα συνταγή για την εξαφάνιση των ραγάδων. Όσα θα χρειαστούμε είναι καφές σε κόκκους (δεν χρειάζεται να είναι κάποια συγκεκριμένη μάρκα, αρκεί να μην είναι σε σκόνη), ελαιόλαδο και μια πετσέτα. Για αρχή ανακατεύουμε τον καφέ με το λάδι αποσκοπώντας να πάρει την μορφή μιας παχύρευστης πάστας. Η ποσότητα των δύο υλικών εξαρτάται από το μέγεθος της επιφάνειας στο σώμα μας, που θέλουμε να «ομορφύνουμε». Στην συνέχεια αλείφουμε στο σώμα μας, κάνοντας μασάζ σε κυκλικές κινήσεις για περίπου 5 λεπτά. Η πετσέτα χρησιμεύει στο να καλύψουμε την περιοχή και να αφήσουμε τα υλικά να δράσουν 20-25 λεπτά. Ένα επιπλέον tip, η πετσέτα θα μπορούσε να είναι και ζεστή, προκειμένου να ενεργοποιήσει πιο αποτελεσματικά τις λειτουργίες του καφέ.


Για να φανούν κάποια ικανοποιητικά αποτελέσματα μέσα σε ένα χρονικό διάστημα δύο εβδομάδων, καλό θα ήταν να επαναλαμβάνεται η παραπάνω διαδικασία 1 έως και 3 φορές την εβδομάδα. Τρέξτε λοιπόν στα ντουλάπια σας, και ξεκινήστε τις αλχημείες για την καταπολέμηση των μισητών αυτών σημαδιών! Εντάξει μην υπερβάλλουμε, όμως η αλήθεια είναι πως δεν τα συμπαθούμε και ιδιαίτερα. 

Καλή επιτυχία!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου