Δευτέρα 7 Απριλίου 2014

How to: Διατροφή για Μείωση της Κυτταρίτιδας


Κορίτσια μην μου πείτε πως είμαι η μόνη που αντιμετωπίζει πρόβλημα κυτταρίτιδας, αν είναι έτσι θα πρέπει όταν φέρω τα καλοκαιρινά στο φως, να αφήσω τα μαγιό στο σκότος και να τα αντικαταστήσω με στολή δύτη. Έτσι λοιπόν, προς δική μου αλλά και δική σας προετοιμασία για τις ζέστες και την παραλία, τα σούπερ μάρκετ και οι λαϊκές αγορές της περιοχής μας, μας εξασφαλίζουν ώριμα και πεντανόστιμα εποχιακά φρουτάκια και λαχανικά για να γεμίζουμε το στομάχι μας φέρνοντας αποτελέσματα σε ολόκληρο το σώμα. Παρ’ όλα αυτά,  είναι παγκοσμίως  γνωστό πως όσες διατροφές και να κάνουμε χωρίς την γυμναστική (δυστυχώς) δύσκολα καλωσορίζουμε τα αποτελέσματα… ή αυτά αργούν να κάνουν την είσοδο τους, κάνοντας τα νεύρα μας απλώστρα.

Η κυτταρίτιδα εμφανίζεται στο σώμα πολλές φορές λόγω ορμονών, γονιδίων, της ηλικίας και φυσικά λόγω της κακής διατροφής, ειδικά όταν η τελευταία περιέχει πολλά λίπη και κορεσμένα λιπαρά. Όμως, επειδή άνθρωποι είμαστε, θέλουμε που και που τα πατατάκια και τα τηγανιτά μας, μπορούμε να τρώμε αυτά όσο πιο σπάνια μπορούμε και να ξεκινήσουμε να τρώμε τακτικά τα εξής:

  • Μπρόκολο. Το κολλαγόνο κάποια στιγμή στο σώμα μας αρχίζει να χάνει την ελαστικότητά του -βασικά λόγω της ηλικίας, αλλά και λόγω έλλειψης της άσκησης. Έτσι το προαναφερθέν λαχανικό, με τα στοιχεία που περιέχει,  βοηθά αποτρέποντας αυτή την διαδικασία.
  • Αλάτι Ιμαλάϊων. Αυτό το είδος αλατιού, περιέχει λιγότερο οξύ από το απλό επιτραπέζιο θαλασσινό αλάτι, προκαλεί λιγότερη κατακράτηση υγρών και περιέχει μεγαλύτερη ποσότητα μεταλλικών στοιχείων. Και είναι και πιο αλμυρό, οπότε χρησιμοποιείται και σε μικρότερη ποσότητα!
  • Πορτοκάλια. Ο χυμός πορτοκαλιού που μας κυνηγούσε με σθένος η μαμά μας να πίνουμε στα παιδικά μας χρόνια, έχει και τα θετικά του. Επιτρέπει καλύτερη κυκλοφορία του αίματος και  διορθώνει τα κατεστραμμένα κύτταρα λειαίνοντας την επιφάνεια του δέρματος.
  • Κόκκινο grapefruit. Λειτουργεί όπως ακριβώς και το πορτοκάλι, άλλωστε διατηρούν κάποια συγγένεια μεταξύ τους.
  • Σπαράγγια. Είναι αντιφλεγμονώδη και οι διασημότητες το λατρεύουν για τις «ξεφουσκωτικές» του ικανότητες. Εκτός αυτού όμως, καθαρίζει τον οργανισμό από τις τοξίνες.
  • Πιπέρι καγιέν. Και αυτό βοηθά στην καλή κυκλοφορία του αίματος ενισχύοντας ταυτόχρονα τον μεταβολισμό.
  • Σκόρδο. Πέρα από τα γενικά οφέλη που προσφέρει στην υγεία, μειώνει και την κυτταρίτιδα. Αφήνοντάς μας και ένα δωράκι φεύγοντας φυσικά, μια ευωδία.
  • Καρπούζι. Αν και για το φρούτο αυτό περιοριζόμαστε στο καλοκαίρι, αποτελείται από 91% νερό, επομένως είναι ιδιαίτερα βοηθητικό στην ενυδάτωση του οργανισμού.
  • Ντομάτες. Περιέχουν το λυκοπένιο (όσο πιο κόκκινη η ντομάτα, τόσο περισσότερο το λυκοπένιο) και βιταμίνη C, η οποία κρατάει το δέρμα όμορφο και σφιχτό.
  • Πράσινο τσάι. Το γνωστό σε όλους πράσινο τσάι, στοχεύει και διαλύει τα αποθηκευμένα λίπη στο σώμα. Προτεινόμενη ποσότητα κατανάλωσης θα ήταν 3 με 5 κούπες ημερησίως. 

Bonus Beauty Tip: μάσκα/scrub για την καταπολέμηση του φλοιού πορτοκαλιού.

Συστατικά: 
  • 2 κούπες καφέ σε κόκκους, 
  • ½ κούπας μαύρη ζάχαρη 
  • 2κ.σ. ελαιόλαδο
Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί, και εφαρμόζουμε στο σώμα μας κάνοντας κυκλικές κινήσεις μέχρι ο καφές και η ζάχαρη να λιώσουν εντελώς. Ξεβγάζουμε με δροσερό νερό.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου