Πέμπτη 10 Απριλίου 2014

Sushi Time!

Καιρό τώρα έψαχνα να βρω ένα κινέζικο μαγαζί στην Αθήνα που να μπορείς να φας σούσι, όσο λαχταράει η ψυχούλα σου, χωρίς να φεύγεις με άδειες τσέπες για τον υπόλοιπο μήνα. Το βρήκα λοιπόν αυτό το μαγαζί, το δοκίμασα και είμαι εδώ για να πω το μυστικό και σ' εσάς. Έχει ανοίξει σχετικά πρόσφατα και παλιά - για τους κηφησιώτες που θα θυμούνται - ήταν noodle bar. Το όνομά του πλέον είναι wok street και έχει το πιο φτηνό και νόστιμο σούσι και κινέζικο που έχεις φάει. Το μαγαζί βρίσκεται στην Κηφησιά, Δροσίνης 8. Αλλά ας περάσουμε στο ζουμί που όλοι καίγεστε να μάθετε!!!
Αρχικά, το περιβάλλον είναι πολύ προσιτό. Μπαίνεις μέσα και νιώθεις οτι είσαι σ' ένα μικρό China town. Τα τραπέζια και η διακόσμηση είναι πολύ μίνιμαλ και διαμετρική. Τα ποτήρια για τα ροφήματα είναι κόκκινο γυαλί κι αμέσως δίνει έναν άλλο αέρα. Όταν παραγγείλεις σούσι θα σου φέρουν ορθογώνια πιατάκια μ' ένα μπωλ για τη σόγια σος. Αν πάλι είσαι φαν του κινέζικου τα πιάτα είναι σίγουρα μεγάλα, πεντανόστιμα και χορταστικά.
Από σούσι θα πρότεινα ανεπιφύλακτα τα Philadelphia rolls και τα California rolls. Τα πρώτα είναι ένας συνδιασμός με σολωμό καπνιστό, ρύζι και φιλαδέλφια ενώ τα δεύτερα ρύζι με αγγούρι και καβούρι τυλιγμένα με φύκι. Γενικά οι τιμές κυμαίνονται στα 3,70€ τα 6 ή 8 κομμάτια. Εν τέλει με 10-12€ τρως όσο σούσι θες και μπορείς ν' αντέξεις βεβαίως.
Τώρα για τους φαν του κινέζικου θα πρότεινα το γλυκόξινο κοτόπουλο με ρύζι και την καραμελωμένη πάπια. Αυτά τα πιάτα κοστίζουν γύρω στα 8,50 με 9,00€. Αυτά δε τα λέω αποσκοπόντας στο να κάνω διαφήμιση, ίσα ίσα κι εγώ προς το παρόν μια φορά έχω πάει. Απλά νιώθω οτι επιτέλους βρήκα αυτό το μέρος που θα ικανοποιήσω το στομάχι και τις λιγούρες μου πάρα πολύ γευστικά, στυλάτα και οικονομικά.
Θα σας έλεγα να δοκιμάσετε ανεπιφύλακτα να το επισκεπτείτε! Απ' τις καλύτερες εμπειρίες!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου