Δευτέρα 19 Μαΐου 2014

Καλοκαιρινά Must Haves στο μακιγιάζ

Καλημέρα σας γι' ακόμα μια φορά! Έχουμε λίγο καιρό να τα πούμε μιας και αυτό τον καιρό τρέχω λίγο και δεν φτάνω... Εντάξει αυτά είναι τα ωραία της ζωής να έχεις την καθημερινότητα να σε γεμίζει να σε μαθαίνει όλο καινούρια πράγματα. Βλέπω συνομήλικους που δεν κάνουν τίποτα άλλο παρά να κάθονται όλη μέρα να πηγαίνουν από καφετέρια σε ξενυχτάδικα και το αντίστροφο μέρα με τη μέρα. Δεν είπα βεβαίως να βγεις - άλλωστε αν δεν το κάνεις τώρα πότε περιμένεις; σε λίγα χρονάκια που δεν θα προλαβαίνεις να πάρεις ανάσα με τις δουλειές και τα τρεξίματα; - αλλά όχι να βασίζεται και όλη μας η ζωή στη διασκέδαση. Καλό είναι να πάρουμε κάποιες σωστές βάσεις τώρα που είναι νωρίς και έχουμε τις δυνάμεις και την ικανότητα. Μιλάω πολύ πάλι όπως πάντα - τα χούγια άλλωστε δεν κρύβονται - οπότε είναι ώρα νομίζω να περάσουμε στο θέμα μας. Όπως καταλαβαίνετε κι από τον τίτλο το σημερινό μας θέμα είναι τα do's and dont's στο καθημερινό καλοκαιρινό βάψιμο.

Ο καιρός έχει ήδη αρχίσει να ζεσταίνει και το τελευταίο πράγμα που θα θέλαμε είναι να γίνουμε σαν το μουτζουρωμένο πρόσωπο των kiss. Πάρτε χαρτί και μολύβι λοιπόν και σημειώστε:


  • DON'T USE MAKE UP. Μα θα μου πείτε δεν γίνεται αυτό έχω σπυράκια, κοκκινίλες κ.λ.π. Ναι ναι συμφωνώ αλλά αντί να χρησιμοποιούμε ένα τόσο "βαρύ" προϊόν που μετά από λίγες ώρες στην ζέστη θα αρχίσει να "λιώνει" και να φεύγει από την θέση του, καλύτερα να πάρουμε μια BB Cream ή ακόμα καλύτερη μια αντηλιακή με λίγο χρώμα. Μη το αμελήσετε αυτό ειδικά το θέμα του αντηλιακού. Ο ήλιος έχει γίνει πολύ βλαβερός και το τελευταίο πράγμα που θέλεις είναι να κάνεις καρκίνο του δέρματος.    
Προϊόντα που αξίζει να δοκιμάσεις

  1. την BB Cream της Garnier "matte effect"
  2. Bioderma (αντηλιακό με χρώμα)
  3. την BB και CC Cream της Avon Cosmetics

  • DON'T USE EYE LINER. Επίσης πολύ ριψοκίνδυνο μέσα στη ζέστη να τρέξει, να πασαλειφτεί ή ακόμα να αποτυπωθεί στην πάνω πλευρά του βλεφάρου και γενικά να γίνει μία κόλαση χαράς. Το πιο εύκολο και σταθερό καλλυντικό που έχεις να χρησιμοποιήσεις είναι μια matte σκιά. Πίστεψε με δεν πρόκειται να κουνηθεί από την θέση της και ακόμα κι αν αλλοιωθεί απλά θα χάσει το χρώμα της χωρίς να μεταφερθεί σε κάποιο άλλο σημείο του προσώπου ή να δημιουργήσει τα λεγόμενα "racoon eyes". Επίσης, γιατί να περιοριστείς μόνο στα μουντά χειμωνιάτικα χρώματα όταν μπορείς να βρεις ένα σωρό άλλα ανοιξιάτικα και χαρούμενα όπως το ροδακινί, το γαλάζιο, το πράσινο και το μπλε ηλεκτρίκ. ΠΡΟΣΟΧΗ! Όχι στην υπερβολή γιατί θα σε κάνει να φαίνεσαι σαν παπαγάλος της Καραϊβικής. Για μένα οι καλύτερες σκιές είναι της mac και της urban dekay αλλά καθότι δύσκολο να τις βρεις αλλά και λίγο ακριβούτσικες προτείνω μια βόλτα απ' τα sephora και τον πάγκο της make up forever. 

  • DON'T USE HEAVY MAKE UP AT ALL. Κακά τα ψέματα το να βγεις καλοκαίρι για καφέ ή ακόμα και βράδυ και να φοράς δέκα διαφορετικές σκιές, ψεύτικες βλεφαρίδες, eye-liner, ρουζ, bronzer, highlighter, concealer, κραγιόν και μολύβι χειλιών είναι λίγο υπερβολικό όπως καταλαβαίνεις και σίγουρα θα έχεις ένα άσχημο αποτέλεσμα στο τέλος της βόλτας. Το καλύτερο καλοκαιρινό βάψιμο - για μένα πάντα - είναι ότι λιγότερο μπορείς να βάλεις. Λίγο bb cream με bronzer και μια ελαφριά σκιά με αδιάβροχη μάσκαρα και για τα χείλη ένα ενυδατικό λιποζάν με λίγο χρώμα όπως τα baby lips της maybiline, τα οποία μπορείς να βρεις και στο σούπερ μάρκετ. Και μην ξεχνάς και στα αγόρια αρέσει το ελαφρύ μακιγιάζ. Λίγοι εκτιμούν την υπερβολή που αλλιώς σε κάνει να φαίνεσαι βαμμένη το βράδυ κι αλλιώς το πρωί στη θάλασσα. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου