Κυριακή 25 Μαΐου 2014

Καλοκαιρινά Tips & Tricks


Καλημέρα σας, καλημέρα σας!!! Έσπαγα λιγάκι το κεφάλι μου να δω με τι θα ήταν ενδιαφέρον να ασχοληθώ σ' αυτή την ανάρτηση και τελικά νομίζω ότι το βρήκα. Έχοντας κολλήσει λίγο με τα καλά του pinterest αυτόν τον καιρό είπα να επιλέξω κάποια εύκολα και φτηνά αντικείμενα ή ιδέες, που μπορούμε να κατασκευάσουμε και να κάνουμε πράξη όλοι με τα χεράκια μας, ενώ θα δώσουμε αμέσως μια πιο καλοκαιρινή ατμόσφαιρα στο σπίτι ή στο δωμάτιό μας. Τα αντικείμενα που θα αναφέρω δεν είναι δικές μου ιδέες και θα προσπαθήσω να βρω τα αυθεντικά link για την κάθε ιδέα. Ανοίγουμε τον διακόπτη της έμπνευσης και στρωνόμαστε στην δουλειά..!!!

Θαλασσί Βάζα για λουλούδια


Θα χρειαστείς: 

-Κόλλα χειροτεχνίας (3 κ.σ.)
-Σαπούνι Πιάτων (1 σταγόνα)
-Χρώμα Φαγητού (2 σταγόνες μπλε, μία πράσινη)
-Πινέλο ζωγραφικής
-Βάζα της προτίμησής σου

Διαδικασία:

Ανακατεύουμε την κόλλα με λίγο νερό. Προσθέτουμε το νερό λίγο λίγο ώστε να διαλυθεί η κόλλα αλλά να μην γίνει πολύ αραιή (να είναι τόσο πηκτή ώστε να απλώνεται πάνω στο βάζο χωρίς όμως να στάζει). Στη συνέχεια, προσθέτουμε το χρώμα φαγητού και τη σταγόνα του σαπουνιού. Ανακατεύουμε καλά και απλώνουμε το μείγμα πάνω στο βάζο. Αφήνουμε να στεγνώσει καλά. Αν δεν είμαστε χαρούμενοι με την πυκνότητα του χρώματος, μπορούμε αφού στεγνώσει να περάσουμε από πάνω άλλο ένα χέρι βαφής και... είμαστε έτοιμοι!!!!

link ιδέας: http://livegorgeously.blogspot.gr/2012/07/sea-glass-jar-diy.html


Πετσέτες Κουζίνας με Στάμπες Λεμονιού

Θα χρειαστείς: 

-Μπογιά σε υγρή μορφή (είτε για υφάσματα είτε για διάφορες χρήσεις)
-Λεμόνια
-Μονόχρωμες πετσέτες (καλύτερα λευκού ή παλ χρώματος)

Προσοχή! Η πετσέτα να μην έχει πολύ έντονο "μαλλί". Όσο πιο λεία τόσο το καλύτερο για να αποτυπωθεί καλύτερα το σχέδιο. 

Διαδικασία:


Κόβουμε το λεμόνι στη μέση και επειδή είναι αρκετά ζουμερό το πιέζουμε πάνω σε χαρτί για να στεγνώσει κάπως. Στην συνέχεια βάζουμε μπογιά αρκετή πάνω στην επιφάνεια του λεμονιού και κάνουμε στάμπα πάνω στην πετσέτα, (η μπογιά δεν πρέπει να είναι ούτε πάρα πολύ αλλά ούτε και ελάχιστη). Και είμαστε έτοιμοι! Δοκίμασε διάφορα χρώματα και "παίξε" με την ποσότητα της μπογιάς για πιο ombre και διαφορετικά αποτελέσματα. 



Πώς θα μείνουν φρέσκα τα λουλούδια του βάζου μου;

Θα χρειαστείς:

-1 βάζο
-1 μπουκέτο φρέσκα λουλούδια
-νερό
-λεμόνια

Διαδικασία:

Το μόνο που έχουμε να κάνουμε είναι να γεμίσουμε το βάζο με φρέσκο νερό και να κόψουμε τα λεμόνια σε λεπτές ροδέλες. Πετάμε τις ροδέλες μέσα στο βάζο και στη συνέχεια τοποθετούμε τα λουλούδια. Τα λεμόνια θα βοηθήσουν τα λουλούδια να διατηρηθούν πιο πολύ και να μην μας μαραθούν από την πρώτη μέρα.




Απωθητικό σπρέυ για τα κουνούπια:

Θα χρειαστείς:

-15 σταγόνες έλαιο λεβάντας
-3 κ.σ. vanilla extract 
-10 σταγόνες έλαιο σιτρονέλας ή έλαιο λεμονιού-ευκάλυπτου
-1/4 κούπα χυμό λεμονιού
-1 σπρέυ container (μπορείς να βρεις και στο jumbo στα είδη ταξιδίου)

Διαδικασία:

Βάζουμε όλα τα υλικά μέσα στο μπουκαλάκι. Ανακατεύουμε καλά και ψεκάζουμε!!!


P.S. Εύχομαι να βοήθησα έστω και λίγο και να σας έδωσα το έναυσμα να δραστηριοποιηθείτε περισσότερο αυτό το καλοκαίρι. Είναι τόσο πολλά αυτά που μπορούμε να κάνουμε μόνοι μας με απλά σπιτικά υλικά και δεν έχουμε ιδέα! Ένα όμως πράγμα ισχύει... με λίγη θέληση και ψάξιμο στο ίντερνετ πολλά μπορούμε να κάνουμε και ακόμα περισσότερους να εντυπωσιάσουμε!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου