Τετάρτη 28 Μαΐου 2014

What's in my Beach Bag


Καλημερίζω και καλωσορίζω! Έφτασε λίγο πολύ ο καιρός που όλοι λιώνουμε στην πόλη και είναι ακόμα πολύ νωρίς για να πάμε κάνα ταξιδάκι σε κανένα ελληνικό νησί. Έτσι λοιπόν ήρθε η ώρα να πάρουμε τα κλειδιά του αυτοκινήτου ή απλά τα Κτελ και να εξερευνήσουμε τις παραλίες της Αττικής. Εντάξει μην ξενιτευτούμε κιόλας! Να μαυρίσουμε, να πλατσουρίσουμε, να πιούμε τους χυμούς μας και γενικά να δροσιστούμε από όλη αυτήν την ανυπόφορη ζέστη! 

Πολλές φορές όμως όλα αυτά μας παρασύρουν να ξεχνάμε τα πιο βασικούς και σημαντικούς κανόνες που πάντα μας κυνήγαγε η μαμά μας να τηρήσουμε αλλά τώρα έρχεται η ώρα να φερθούμε υπεύθυνα και να τους κάνουμε πράξη αυτοβούλως!!! Και για να μην πολυλογώ ας ξεκινήσω με το τι έχω εγώ μέσα στην τσάντα της παραλίας...

1. Αντηλιακό

Όλοι ξέρουμε πως ο ήλιος όσο περνάνε τα χρόνια γίνεται όλο και πιο βλαβερός και το να κάθεσαι με τις ώρες χωρίς αντηλιακό αντί για το τέλειο ομοιόμορφο μαύρισμα που περιμένεις να σου χαρίσει θα ναι κηλίδες και μακροπρόθεσμα ίσως και καρκίνος. Ναι ξέρω ακούγεται υπερβολικό όμως συμβαίνει και είναι, αν όχι χαζό, λυπηρό να δημιουργείς ο ίδιος προβλήματα υγείας στον εαυτό σου. Εγώ ξεκινάω τα μπάνια μου μ' ένα αντηλιακό με SPF γύρω στο 40 με 50, και στο σώμα και στο πρόσωπο και σιγά σιγά το αντικαθιστώ με το λάδι της carroten αλλά πάντα με SPF. (Αν θυμάμαι καλά υπάρχει λάδι με SPF έως 30). Επίσης μια καλή συμβουλή είναι να μην πηγαίνουμε μέσα στο μεσημέρι στη θάλασσα, πρώτον για να γλιτώσουμε την πολυκοσμία και τα μπαλάκια που θα πέφτουν πάνω μας και δεύτερον για να αποφύγουμε τις ώρες που ο ήλιος και περισσότερο από κάθε άλλη ώρα.

2. Γυαλιά Ηλίου

Καλό θα είναι στην παραλία να παίρνουμε τα "ακριβά" μας γυαλιά κι όχι αυτά που πήραμε από το Bershka ή το μοναστηράκι με δέκα ευρό. Αυτό το προτείνω κυρίως γιατί με την θάλασσα ο ήλιος αντανακλάται και γίνεται και πιο έντονος για τα μάτια και τα γυαλιά αυτά αδυνατούν να προστατεύσουν όπως πρέπει.

3. Πετσέτα

Μια καθαρή πετσέτα είναι πάντα must για να μην κάθεσαι σε ξαπλώστρες ή και στην άμμο χωρίς αυτή. Τα μικρόβια που κυκλοφορούν είναι πολλά και χωρίς να το καταλάβεις μπορείς να μολυνθείς και να "τρέχεις" για το υπόλοιπο καλοκαίρι.

4. Καπέλο

Στυλάτο ή μη είναι ένα αντικείμενο που δεν πρέπει να λείπει από την τσάντα σου. Ειδικά για την ώρα που κολυμπάς και δεν είσαι κάτω από την προστασία της σκιάς της ομπρέλας. Αλλιώς μπορείς να πάθεις ηλίαση και τα αποτελέσματα απλά θα σου χαλάσουν την μέρα κι αντί για μέρα χαλάρωσης και ξεγνοιασιάς θα είναι μια μέρα τρεξίματος στα νοσοκομεία - για να μην μιλήσω και για τις ημέρες μετά.

5. Μαγιό

Καλά αυτό είναι πιο πιθανό να το φοράτε, αν και πολλοί προτιμούν να αλλάζουν στην παραλία. Γούστα είναι αυτά! Εσείς το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να διαλέξετε το πιο πολύχρωμο και πιο παιχνιδιάρικο μαγιό.

6. Νερό

Το πιο σημαντικό για να μην αφυδατωθείς! Ο ήλιος ως γνωστόν έχει και αυτή την ιδιότητα και μόνο καλή δεν είναι. Καλό είναι να πίνουμε νερό και να μην το αμελούμε για κανένα λόγο. Αν έχετε και κάποιο παγούρι για να το κρατάει δροσερό...τότε ακόμα καλύτερα!

7. Κινητό

8. Βιβλίο ή Περιοδικό

Αν ρωτάτε εμένα δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο από την χαλάρωση μ΄ ένα καλό βιβλίο στην παραλία!

9. Σαγιονάρες

10. Λιποζάν

11. Σπρέυ για τα μαλλιά (optional)

Καλό είναι για τα βαμμένα μαλλιά να βάζουμε ένα σπρέυ διατήρησης γιατί έχουν την τάση να αλλάζουν χρώμα με τον ήλιο και την θάλασσα και να φαίνονται τελείως αφυδατωμένα και θαμπά. Μ' ένα σπρέυ όμως λύνεται και αυτό το θέμα!






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου